Volwassenen

Voorbeeld van een recreatieprogramma voor volwassenen

Wij passen het programma regelmatig aan en elke week ligt er een nieuw recreatieprogramma voor u klaar in de receptie.

MAANDAG – ZELFSTANDIG OP AVONTUUR Autorit door de Eiffel
Vandaag ligt er vanaf 8.00 uur een rondrit door de Eifel (ca. 115 km) voor u klaar in de receptie. Zo kunt u op eigen houtje genieten van het mooie landschap en de prachtige uitzichten die de omgeving te bieden heeft. Deze route is alleen vandaag verkrijgbaar. Wij wensen u een veilige rit!

MAANDAGAVOND 19.30-…. UUR – LEERZAAM & LEKKER Wijnproeven bij Stefanie
Wat wijnboerin Stefanie Vornhecke uniek maakt is dat zij als een van de weinige wijnboeren aan de Moezel haar wijngoed vanuit het niets heeft opgebouwd. Hierdoor is haar enthousiasme onbegrensd en haar liefde voor het vak groot. Stefanies specialiteit ligt bij de veelzijdige Riesling wijnsoort, waar zij u tijdens deze avond alles over zal vertellen. Na een korte wandeling naar haar wijngoed zal Stefanie een rondleiding verzorgen door de wijnkelder waarbij onderwerpen aan bod komen zoals het verbouwen van de wijn en het aansluitende productieproces. Tijdens dit verhaal wordt ook aandacht besteed aan Stefanies unieke filosofie en is er veel ruimte voor vragen. Gedurende de avond zult u kennis maken met allerlei verschillende wijnen, hierbij wordt u brood met boter aangeboden. Wilt u zich inschrijven voor deze informatieve en smaakvolle avond? Dat kan in de receptie. De kosten bedragen € 7,50 per persoon en er is plaats voor maximaal 20 personen. U wordt door Stefanie bij de receptie opgehaald en de uitleg vindt in het Duits plaats.

DINSDAG 10.00-15.00 UUR – SPECTACULAIR! Wandelen over de langste en hoogste hangbrug van Duitsland: de Geierlay
Houdt u van avontuur? En heeft u geen hoogtevrees? Mooi, dan is deze wandeling echt iets voor u. De Geierlay is een van de grootste bezienswaardigheden van deze regio en wij bieden de mogelijkheid om deze georganiseerd te bezoeken onder (tevens Nederlandstalige) leiding van Mario. Om 10.00 uur vertrekken we met een touringcar vanaf de receptie richting Mörsdorf, waar de wandeling begint. Wat naast de hangbrug deze wandeling echt de moeite waard maakt is de omgeving waarin deze zich bevindt: een bosrijke omgeving vol prachtige natuur. Als iedereen veilig de overkant van de brug gehaald heeft en de wandeling is afgesloten is het tijd om gezellig met zijn allen wat te drinken in een Gasthaus (op eigen kosten). Moe maar voldaan worden we met de bus teruggebracht naar Senheim waar we vast nog lang zullen napraten over deze bijzondere wandeling. Vergeet niet om stevige schoenen aan te trekken en iets te eten en te drinken mee te nemen voor onderweg. De kosten voor deze activiteit, waar maximaal 22 personen aan mee kunnen doen, bedragen € 6,50 per persoon. U kunt alleen deelnemen als u zich vooraf in de receptie aanmeldt.

DINSDAGAVOND 19.00-CA. 21.00 UUR – DUITSE GEZELLIGHEID Wijnproeven bij Uwe
Heeft u zin in een gezellige avond met lekkere wijnen? Dan bent u bij Uwe Welches, aan het juiste adres. Wat de Duitstalige Uwe onderscheidt van de andere wijnboeren van Senheim is dat hij naast witte wijn ook een groot aanbod aan rode wijnen heeft, inclusief zijn bijzondere wijn “Blanc de noir”. Tijdens het wijnproeven krijgt u informatie over de verschillende wijnsoorten en wordt u een specialiteit uit de Winzerkeuken aangeboden. Het minimum aantal personen voor deze avond bedraagt 10 en het maximum 35. De kosten bedragen € 8,50 per persoon. Meldt u zich vooraf aan in de receptie, waarvandaan we ook te voet zullen vertrekken naar wijngoed Welches.

WOENSDAGOCHTEND 10.30-11.30 UUR – EERSTE HULP BIJ INTERNET Hulp bij wifi en andere internet-vraagstukken met een kopje koffie erbij!
Wifi, dataroaming, 4G en hotspot. Deze termen vliegen u tegenwoordig om de oren en soms is het maar moeilijk om de weg te vinden in dit digitale doolhof. Daarom bieden we u graag een helpende hand. Tijdens ons S.O.S. wifi-uurtje in de recreatieruimte is een van onze medewerkers aanwezig om al uw internet-vragen te beantwoorden, u te helpen met in- en uitloggen op de wifi en gewoon gezellig een kopje koffie of thee (€ 1,00) te drinken. Iedereen is welkom en van tevoren aanmelden is niet nodig.

WOENSDAGAVOND 18.00-21.30 UUR – SMIKKELEN BBQ in het bos
Elk jaar organiseert de vrijwillige brandweer van Senheim een barbeque en ook jullie zijn deze keer weer uitgenodigd! De barbeque vindt plaats bij de grillplaats in het bos, ook wel de “Sechs-Dörfer-Blick” genoemd, omdat u vanaf hier 6 dorpen aan de Moezel kunt zien liggen. Vanaf deze plaats heeft u een prachtig uitzicht. Met een glas wijn in de hand en live-muziek op de achtergrond kunt u genieten van al het lekkers van de barbeque. Het eten kunt u ter plekke afrekenen. Om 18.00 uur stopt er een shuttle-bus bij de receptie om u naar de grillplaats te brengen; aanmelden is hiervoor niet nodig.

DONDERDAGMIDDAG 13.00-16.00 UUR – TERUG NAAR DE OORSPRONG Wijnwandeling met Tobias
Tobias Desoye biedt een unieke ervaring. Wijn proeven op de plek waar het allemaal begonnen is. Terwijl u tussen de wijnranken loopt die u vanaf de camping kunt zien liggen, presenteert wijnboer Tobias in de duitse taal zijn wijnen op de plek waar deze ook verbouwd worden (maar ook in het Engels kunt u bij hem terecht). Bij vertrek vanaf de camping krijgt u een wijnglaasje dat u tijdens de wandeling kunt gebruiken en achteraf ook mag houden. De wandeling waarbij Tobias interessante details vertelt over de Moezel, de wijn en de wijnboeren wordt regelmatig onderbroken om te rusten en wijn te proeven in combinatie met wat brood. In totaal worden er 8 wijnen geproefd voordat de afsluiting plaatsvindt in “Weingut Karl Desoye” waar tijd is om de wijnkelder te bezichten onder het genot van een laatste glaasje wijn. Er kunnen maximaal 33 personen deelnemen aan deze activiteit, waarvoor u zich vooraf in de receptie dient aan te melden. De kosten bedragen € 6,50 per persoon.

DONDERDAGMIDDAG 15.30-17.30 UUR – SPORTIEVE MIDDAG Jeu de boule
Vanmiddag is het tijd om een gezellig potje jeu de boule te spelen! Doet u ook ook mee? Deelname is gratis, meldt u zich alstublieft van tevoren wel aan in de receptie en breng uw eigen jeu de boule ballen mee.

DONDERDAGAVOND 18.30-21.15 UUR – ONTDEK DE WIJNBERGEN VAN SENHEIM Avondwandeling met Luc
Een relaxte vakantiedag afsluiten met een mooie avondwandeling? Dat kan! Luc (hij spreekt NL en D) neemt u mee op een gezellig rondje te voet door de Senheimse wijnbergen. We doen het tijdens deze wandeling rustig aan, zodat iedereen het tempo bij kan houden. Graag vooraf aanmelden in de receptie en aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden.

VRIJDAGOCHTEND VANAF 10.00 UUR – UNIEKE WORK-OUT Segway rijden
Segway rijden. Misschien heeft u het al een keer gedaan of heeft u er juist nog nooit van gehoord. Wij kunnen ons voorstellen dat het besturen van dit moderne vervoersmiddel op uw bucketlist staat en bieden u daarom graag de kans om het uit te proberen. Meldt u zich gewoon voor € 5,- per persoon aan in de receptie voor ca. 30 minuten instructie en testrijden. U kunt u daarna bepalen of u het leuk vindt een langere tocht met de duits sprekende Udo te maken door de wijnbergen van Senheim, die voor ca. 1,5 uur € 39,- per persoon kost.

VRJDAGAVOND 21.30 UUR – LEKKER GRIEZELEN Spooktocht
Spoken bestaan toch niet? Nou, hier in Senheim wel, en vanavond gaan we lekker samen griezelen! Nadat we ons verzameld hebben bij de tafeltennistafel, lopen we samen naar het kampvuur waar we in groepjes verdeeld worden voordat we beginnen aan deze spannende tocht. Wanneer u liever anderen de stuipen op het lijf jaagt kan dit ook, meldt u zich dan als spook aan in de receptie. We zullen met de spoken overleggen wat hun rol precies wordt. Griezelt u ook mee?

VRIJDAGAVOND 19.00-21.30 UUR – TERUG IN DE TIJD Historische wijnavond bij Martin
Martin Loescher is een jonge wijnboer uit Senheim die zijn familietraditie voortzet. Hij nodigt u uit in zijn historische wijnkelder om zijn traditionele wijnen te proeven. Na een korte wandeling naar het wijngoed van Martin zal hij beginnen met een rondleiding door de kelder, gecombineerd met een uitleg over het productieproces van zijn wijnen. Ondertussen is er natuurlijk ook gelegenheid om Martins wijnen, schnaps en likeuren te proeven. Wanneer u de Duitse taal niet volledig beheerst is dit geen probleem aangezien wijnboer Martin ook Engels spreekt en een woordje Nederlands verstaat. De prijs voor deelname aan deze gezellige avond bedraagt € 6,50 per persoon. Meldt u zich vooraf aan in de receptie, waarvandaan we om 19.00 uur met maximaal 28 personen te voet zullen vertrekken.

ZATERDAG VANAF 9.00 UUR – SAFETY FIRST Gasinspectie
Net als u vinden wij veiligheid erg belangrijk, daarom heeft u de mogelijkheid om uw gasinstallatie op de camping te laten controleren. Dit kan zowel voor caravans, campers als boten. Vanaf 9.00 uur zal de gasinstallatie-inspecteur aanwezig zijn om de controles uit te voeren. Ook met andere gas-gerelateerde problemen, zoals het niet functioneren van de gaskachel, kunt u bij deze inspecteur terecht. Meldt u zich aan in de receptie, dan nemen we u op in de planning. Kosten zijn voor eigen rekening.

ZATERDAGAVOND 19.00-….. UUR- SENHEIM OP ZIJN BEST Wijnproeven bij Carmen
Voorafgaand aan het wijnproeven zult u door de duitstalige wijnboerin Carmen om 19.00 uur bij de receptie te voet worden opgehaald. Eén van Carmen’s grootste kwaliteiten is dat zij een geweldige verhalenverteller is. Onderweg naar Weingut Schmitz vertelt zij u alles over Senheim, hierbij gaan we terug in de tijd en komen allerlei verhalen uit de geschiedenis van het dorp aan bod. Vervolgens zullen we bij Carmen verschillende Rieslingwijnen proeven die op de Senheimse Steillagen-wijnbergen verbouwd zijn. Hiernaast is er uitleg over de unieke bereidingswijze van deze wijnen en wordt u verrast met een specialiteit uit de Moezelkeuken. De kosten voor deelname bedragen € 6,50 en er kunnen maximaal 30 personen mee.

ZATERDAGAVOND 19.00-00.30 UUR – GROOTSTE WIJNFEEST VAN DE MOEZEL Wijnfeest Bernkastel-Kues
Dit feest is het grootste wijnfeest aan de moezel. U kunt in Bernkastel-Kues genieten van spectaculair vuurwerk en Duitse gezelligheid. Wij organiseren voor jullie per vervoer met een touringcar heen en terug naar dit grandiose feest, waar u zelfstandig het enorme aanbod aan wijn, muziek en eten kunt verkennen. Geloof ons, dit wilt u niet missen! Natuurlijk moet er in verband met de beschikbare zitplaatsen in de bus goed gepland worden, dus vergeet u niet u voor deze activiteit in de receptie aan te melden. De bijdrage voor het vervoer van vanavond bedraagt € 11,00 per persoon.

Uw HH-team wenst u een heel gezellige en zonnige vakantieweek!

Deelname aan het recreatieprogramma is altijd voor eigen risico.