Evenementen

Speciale evenementen 2020

Tijdens het hele seizoen zijn er diverse evenementen aan de Moezel die de moeite waard zijn om aan deel te nemen. Wij, Camping Holländischer Hof****, hechten als Service Qualität Deutschland- en Dachmarke Moselgecertificeerd bedrijf veel waarde aan regionale activiteiten, zeker ook als ze in ons eigen dorp plaatsvinden. Deze evenementen sluiten goed aan op ons aantrekkelijke en wisselende recreatieprogramma voor volwassenen, dat wij elke week tijdens het hele seizoen aanbieden.

Weinlagenfest Senheim Vrijdag 15 mei tot zondag 17 mei 2020
Tussen de dorpen Senheim en Mesenich stellen diverse “Winzer” uit beide dorpen in de wijnbergen hun kraampjes op en bieden u heerlijke wijnen en smakelijke regionale gerechten aan. Dit is in combinatie met een wandeling door de wijnbergen een unieke belevenis, die zeker de moeite waard is.

Grote wijnfeest Senheim Vrijdag 03 juli tot maandag 06 juli 2020
Een stukje cultuur van de Moezel. Er wordt een grote feesttent geplaatst en er is live-muziek. Natuurlijk ontbreken de “Senheimse Winzer” niet en kunt u van een goed glas wijn genieten. Een prima uitgangspunt voor een feestweekend. De wijnkoningin wordt onthaald en tijdens het weekend verzamelen zich ca. 250 oldtimer-traktoren die in een optocht door het dorp rijden. Bovendien wordt er een oldtimer-traktor verloot onder degenen die lootjes gekocht hebben. Een grote aanrader is de “Heimatabend” op maandagavond, waar diverse regionale groepen u versteld doen staan met hun optredens.

hollandischer hof evenementenWijnfeest en vuurwerk Cochem Vrijdag 28 aug.tot maandag 31 aug. 2020
Het wijnfeest duurt het gehele weekend, maar op zondagavond wordt er een verbluffend mooi vuurwerk afgestoken. En u als gast van Camping Holländischer Hof heeft de mogelijkheid op deze avond met de boot vanaf de haven van Senheim mee te varen naar Cochem. Daar kunt u op de boot, die op het midden van de Moezel ligt, van het vuurwerk genieten. U kunt natuurlijk ook van het wijnfeest zelf genieten en als het vuurwerk is afgestoken, brengt de boot u terug naar Senheim.

Wijnfeest en vuurwerk Bernkastel-Kues Vrijdag 04 sept. tot maandag 07 sept. 2020
Bezoekt u samen met ons dit grootste wijnfeest aan de Moezel. Laat u zich verrassen door de gemoedelijke sfeer die er heerst en natuurlijk ook door het spectaculaire vuurwerk. Wij bieden onze campinggasten op zaterdagavond aan om met ons met de touringcar naar Bernkastel-Kues te gaan. U kunt daar dan lekker op eigen houtje genieten en natuurlijk brengt de bus u ook weer veilig “thuis”.

Vuurwerk Bullay en wijnfeest Ediger Vrijdag 11 sept. tot zondag 13 sept. 2020
Stapt u op zaterdagavond weer in de touringcar die wij voor onze gasten geregeld hebben en bezoekt u samen met ons het prachtige vuurwerk in Bullay. Als het vuurwerk is afgelopen rijdt de bus ons naar Ediger, waar we “de bloemetjes even buiten zetten”. De gezellige decoratie, de goede sfeer en de lekkere wijnen, maken ook deze avond tot een onvergetelijke.

Dorpstratenfeest Senheim Vrijdag 18 sept. tot zondag 20 sept. 2020
Natuurlijk blijft Senheim niet achter. Ook in ons eigen dorp openen verschillende “Winzer” hun deuren. De gezellig ingerichte wijnbedrijven met hun lekkere wijnen en smakelijke gerechten zijn de moeite van een bezoek waard. Bij verschillende “Winzer” wordt live-muziek gespeeld en elk jaar is er wel een dweilorkest dat de stemming verhoogd. Het voordeel van dit stratenwijnfeest is dat u het op eigen gelegenheid kunt bezoeken, omdat er geen vervoer voor nodig is, want ons dorp ligt op loopafstand van de camping.

Stratenwijfeest Neef Vrijdag 25 sept. tot zondag 27 sept. 2020
Ook hier dragen de locale “Winzer” hun steentje bij om er een gezellig feest van te maken. Ieder dorp heeft zo zijn eigen identiteit en hun eigen manier van presenteren. Ook in Neef kunnen ze dat goed. Laat u zich verrassen door de met zorg gedecoreerde wijnbedrijven en natuurlijk ook door de smaakvolle wijnen, lekkere gerechten en niet te vergeten de stemmingmakende dweilorkesten met hun gezellige feestmuziek. Natuurlijk hoeft u ook nu niet zelf te rijden, want op zaterdagavond rijden wij speciaal voor onze campinggasten met een touringcar die we hebben geregeld weer heen en terug.

Stratenwijnfeest Poltersdorf vrijdag 27 september tot en met zondag 29 september 2019
Voor de voorlaatste keer dit jaar rijden we op zaterdagavond met bussen naar het stratenwijnfeest in Poltersdorf! In de hoven en kelders bieden de wijnboeren uit Poltersdorf u tientallen wijnen en traditionele gerechten aan. Bij verschillende wijnboeren wordt u met live-muziek ontvangen. In het dorp is tevens een handwerkersmarkt aanwezig. Geniet u dit wijnfeest met ons mee?

Wijn en meer in de kelders van Eller Vrijdag 02 okt. tot zondag 04 okt. 2020
Een echte aanrader onder de stratenwijnfeesten. Het authentieke Moezeldorp leent zich met zijn smalle straatjes voor een gezellig feest. Er zijn heel wat “Winzer” die hier aan het evenement deelnemen, dus u heeft volop keuze om een gezellige avond uit te gaan. Er zijn voldoende locaties, uiteenlopende soorten wijn en met zorg bereide gerechten. Sluit u samen met ons de stratenwijnfeestperiode af en stapt u zaterdagavond gezellig met ons in de touringcar, die ons weer veilig heen en terug brengt.