Verslag van de Halloweenrally NCC 2015

« terug naar het Prikbord

Verslag van de Halloweenrally NCC 2015

Op zaterdag 24 okt. ging voor ons de reis naar Senheim. Een klein dorpje aan de Moezel op zo’n 15 km van het schilderachtige Cochem. De Nederlandse Caravan Club te gast bij camping het Hollandischer Hof. Twee Hollandse begrippen die basis stonden voor een week vol plezier en vertier. Na het plaatsen van de caravan, met uitzicht op de Moezel was er voor een ieder een kom lekkere zelfgemaakte soep.

Zondag 25 okt. de opening van de week. Hierbij deed zowel de rallyleiding als de eigenaar van de camping een prima impressie geven wat wij deze week van hun konden verwachten. Middags een familiepuzzeltocht om elkaar beter te leren kennen. Puzzels die de nodige hersenkrakers gaven, zowel op inhoud maar ook op plaats. Want wat waren ze goed verstopt links en rechts op de camping. Avonds werd er bingo gespeeld. Na afloop van de bingo konden we met z’n allen genieten hoe mooi het NCC gedeelte van de camping was versierd. De rallyleiding had ettelijke meters verlichting in de bomen gehangen en dat maakte het tot een waar lichtdorp. Daarbij had iedere deelnemer bij de caravan eveneens versiering. Heksen, spinnen, spoken, skeletten, doodskoppen, maar vooral ook heel veel lichtjes. Heel leuk om te zien.

Maandags 26 okt. was er ochtends ruimte om de zelf meegenomen pompoen uit te hollen en te versieren. Hierbij kwam de creativiteit van menig NCCer naar voren. Enkele wilde zelfs van de restanten pompoenensoep gaan maken. Nadat we een broodje worst met zuurkool hadden genuttigd konden we middags onder “lente achtige “ temparaturen jeu du boule en molka spelen. Avonds konden de klaverjassers, de prognostiekers en de kezers flink aan de bak.
Dinsdag 27 okt. zijn we met z’n allen in de bus gestapt om de stad Trier te gaan bezichtigen. Zowel op de heenreis als de terugreis liet de chauffeur ons mooie plekjes zien. Helaas was er zoveel mist dat we – op een hoog uitkijkpunt – slechts 100 tot 200 meter zicht hadden. Ach ja, een goed excuus om volgend jaar opnieuw mee te gaan!

Woensdag 28 okt. was in principe als vrije dag bestemd. De campingeigenaar had voor ons een leuke verrassing in petto. Voor een luttel bedrag konden we met de bus naar de Geierlay. Dit is de langste voetgangersbrug in Duitsland, op een hoogte van 100 meter boven het dal. Hierbij was inbegrepen, een wandeltocht van zo’n 8 a 9 km. Een buitengewoon leuke ontspannen en sportieve middag. Avonds zijn we het dorp ingegaan om bij Weingut Welches ons te laten verrassen door de diverse smaken van 10 soorten moezelwijnen. U begrijpt, dit was een gezellige afsluiting van de dag.

Donderdag 29 okt. was de Moezel aan de beurt. Vanuit Cochem hebben we de flanken van het laaggebergte bewonderd. En wat waren deze mooi met de prachtige herfstkleuren en de vele wijnranken. Na de boottocht was er ruim gelegenheid om Cochem te bewonderen, hier was ook federweisser te koop. Voor iemand die niet weet wat het is, misschien maar goed ook, want je drinkt het als limonade terwijl de uitwerking soms heftig is omdat er meer alcohol in zit dan soms wordt vermoed. Avonds was er de tweede speelronde voor de klaverjassers, de prognostiekers en de kezers. Want ja, er moesten wel winnaars te voorschijn komen.

Vrijdag 30 okt. zijn we om 10 uur met Mario, de campingeigenaar, de hellingen opgegaan om naar de wijnranken te gaan kijken en vervolgens naar Mesenich te lopen. Een wandeling die de nodige energie en doorzetting vereiste. Want soms ging het behoorlijk steil omlaag en soms waren de paadjes akelig smal. Maar zoals we begonnen, zo kwamen we ook weer gezond en al aan in het dorpje Mesenich. En daar konden we genieten van een goed glas federweisser en een lekker stuk zwiebelkuchen. Avonds hebben we genoten van een geslaagd schnitzel diner en werd aaansluitend de prijsuitreiking van de diverse spellen en de sluiting van de week gedaan.
Zaterdag 31 okt. was de dag waarop een ieder weer huiswaarts ging. Aansluitend op dezelfde dag sloot ook camping het Hollandischer Hof het toeristenseizoen af. Een halloween week die wij niet snel zullen vergeten, een prima georganiseerde week met goed weer, veel plezier, sportiviteit en gezelligheid.

Bedankt rallyleiding (familie van Heteren [2X] en fam Brouwer, maar ook bedankt Mario en Jeannette Hermsen, de eigenaren van het Hollandischer hof.

Cees en Marja Verkade.