Ouderen

Voorbeeld van een recreatieprogramma.

Geregeld wordt dit programma aangepast, elke week ligt er een recreatieprogramma voor U klaar op de receptie.

MAANDAG OP EIGEN HOUTJE Autorit door de Eiffel
Vanaf 08.00 uur ligt er in de receptie een rondrit door de Eiffel (ca. 120 km) voor u klaar. Geniet u op eigenhoutje van een mooie tocht. Wij wensen u een heel gezellige dag!

DINSDAGMIDDAG 13.00 uur tot plm 18.30 uur wandelen in Maria Martental
Loopt u met Mario een wandeling van ca. 2,5 uur in het prachtige Maria Martental en verbaast u zich over de schoonheid van de natuur en U wandelt langs enkele zeer oude watermolens Om 13.00 uur vertrekken we vanaf de camping met de bus naar de plaats van waaruit we vertrekken. U wordt ook weer met de bus teruggebracht. De kosten per persoon bedragen 6,50 € Voor deze wandeling verzoeken wij u zich van te voren op te geven bij de receptie. Er kunnen maximaal 34 personen mee.

DINSDAGAVOND 19.30 – plm 21.30 uur ZEKER NIET MISSEN Wijnproeven bij Weingut Welches Uwe Welches biedt u (Duitstalig) in een gezellige sfeer diverse wijnen aan, waarbij ook (uniek en heerlijk) RODE Moezelwijn. In aansluiting op de wijnproeverij met informatie over wijn maken en de verschillende soorten wijn wordt een warme specialiteit uit de eigen Winzerkeuken aangeboden. We starten met minimaal 8 personen en er kunnen maximaal 35 personen deelnemen en de kosten per persoon bedragen € 8,50. We verzamelen ons bij de receptie en gaan dan te voet verder het dorp in. Meldt u zich voor deze avond a.u.b. in de receptie aan.

DINSDAGAVOND 20.00-22.00 uur: HOLLANDS OP EN TOP meezingavond Speciaal voor deze avond zijn Arie en Tanja weer terug met de Amsterdamse meezingavond! Komt allen en zing en dein mee! Dit moet u gewoon meemaken!

WOENSDAG 10.00-ca. 14.00 uur: NIEUW NIEUW UITDAGING wandeling naar de Petersberg Wijnboer Lothar Sehl neemt u mee naar de Petersberg (ca. 12 km). Het is een wandeling door een heerlijk natuurgebied met prachtige uitzichten en een stukje geschiedenis. Lothar laat u tussendoor ook nog van zijn wijnen genieten. Denkt u eraan goede wandelschoenen aan te trekken. En vergeet u niet wat te drinken en een broodje voor onderweg mee te nemen. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen. Graag van tevoren aanmelden in de receptie. De kosten per persoon bedragen € 7,-.

WOENSDAGAVOND: 18.00-±21.30 uur: MMMMMMMM BBQ-avond De vrijwillige brandweer en de muziekvereniging van Senheim organiseren ook dit seizoen weer bij de “Sechs-Dörfer-Blick” een gezellige bbq-avond. Onder het genot van een lekker wijntje en live-muziek kunt u zich tegoed doen aan de gegrillde worstjes en steaks die u worden aangeboden. U rekent ter plaatse af wat u verbruikt. De mensen die slecht ter been zijn worden door de brandweer met vervoer verzorgd. Wie zin heeft kan gezamenlijk wandelen. Een brandweerman staat om 17.45 uur bij de receptie voor u klaar om u te voet naar de grillplaats te begeleiden.

WOENSDAGAVOND 19.30-…….: ECHT INFORMATIEF wijnproeven bij Stefanie Stefanie Vornhecke is een vrouw die niet als Winzerin geboren is. Toch heeft zij het enthousiasme voor wijn opgepakt. Zij is haar eigen bedrijf begonnen en heeft inmiddels verschillende prijzen met haar wijnen gewonnen. Zij ontvangt onze campinggasten met een heerlijke Winzersekt in haar wijnkelder. U wordt in de gelegenheid gesteld te vragen wat u altijd al wilde weten over wijn en wijn maken en Stefanie brengt u helemaal op de hoogte (duitstalig). Tijdens het vragen, antwoorden en informatie verstrekken laat Stefanie u nog eens vijf verschillende Rieslingwijnen proeven, waarbij zij probeert op de voorkeur van “de groep” in te gaan. Brood om uw smaak te neutraliseren biedt zij u ook aan. Meldt u zich voor deze informatieve avond aan in de receptie. De kosten per persoon bedragen € 6,50. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen. De gang naar Stefanies wijngoed is te voet en gaat aan het begin over een onverharde weg. Bent u slecht ter been, dan kunt u ook via de vooringang arriveren (even laten weten bij aanmelding a.u.b). Een trap voert u naar het “Kelterhaus” waar de wijnproeverij zal plaatsvinden. We verzamelen ons bij de receptie en we gaan te voet naar Stefanies wijngoed in Senheim.

DONDERDAG: 9.00-±18.00 uur: AANBEVELINGSWAARDIG: Bustour Trier-Bernkastel-Kues Om ca. 9.00 uur vertrekt de bus vanaf de camping voor een dagtrip naar Trier en Bernkastel-Kues. Om ca. 10.30 uur is de aankomst in Trier gepland. Tijdens een kleine rondrit door Trier wordt u de stad vanaf het uitzichtspunt Petryberg getoond: het amphiteheater, de keizerthermen, de Konstantin-basiliek en de Porta Nigra. Op loopafstand bereikt u het centrum van Trier, waar u zo’n 3,5 uur de tijd heeft de stad op eigen gelegenheid te bezichtigen. Om 14.30 uur is het trefpunt bij de Porta Nigra, van waaruit via de panoramaweg naar Bernkastel wordt gereden (onderweg is nog een foto-stop) gepland. Na een kortere stop in het oude gedeelte van Bernkastel (tijd voor een wandeling en koffie drinken) start om 16.45 uur de terugreis naar de camping. De gehele planning (duitstalig), ligt voor u klaar in de receptie. De kosten per persoon voor de bustocht bedragen € 22,-. Versnaperingen zijn voor eigen rekening. Een minimale deelname van 20 personen is nodig om de bus te laten rijden. Er kunnen maximaal 44 personen deelnemen. Deelname aan deze mooie tocht is alleen mogelijk bij aanmelding vooraf in de receptie.

DONDERDAGMIDDAG 13.00-±16.00 uur: WARM AANBEVOLEN wijnwandeling Vanaf de camping vindt onder leiding van “Winzer” Tobias Desoye de wijnwandeling (Duitstalig) door de “Senheimer Lay en Wahrsager” plaats. Bij de ontvangst krijgt u een glaasje wijn en het wijnglaasje mag u houden. In een gemoedelijke wandelpas gaat het door de wijnbergen, waar op meerdere plaatsen gerust en “wijn geproefd” wordt. Voor de kleine versterking wordt brood uitgedeeld. In totaal worden 8 wijnen geprobeerd en de wijnboer vertelt u interessante details over de Mosel, de wijn en de wijnboeren. De afsluiting vindt plaats in “Weingut Karl Desoye”, waar de wijnkelder wordt bezichtigd en nog een wijntje wordt aangeboden. Er kunnen maximaal 33 personen deelnemen. De kosten per persoon bedragen € 6,50. Meldt u zich voor deze activiteit a.u.b. in de receptie aan

DONDERDAGAVOND 19.00-21.15 uur: ONTSPANNING PUUR avondwandeling met Luc Nog even een ontspannen avondwandeling ter afsluiting van de dag. Luc neemt u mee door de wijnbergen van Senheim. Ook voor de niet ervaren wandelaar is deze wandeling geschikt. Er zijn geen kosten aan verbonden.

VRIJDAGMIDDAG 14.30-16.30 uur: SPORTIEF jeu de boule We gaan gezellig jeu de boule spelen. Voor een fijne middag samen met uw mede-campinggasten meldt u zich a.u.b. in de receptie even aan. Er zijn geen kosten aan verbonden. Brengt u wel uw eigen jeu de boule-ballen mee.

VRIJDAGAVOND 19.00–21.30 uur: ECHT DE MOEITE WAARD wijnavond Wijnboer Helmut Loescher opent vanavond voor ons de deuren van zijn “urige Gewölbekeller”. Onder het genot van brood, kaas en enthousiaste uitleg (Duitstalig) over wijn maken en zijn eigen wijnbedrijf worden u 6 verschillende wijnen aangeboden. De kosten zijn € 6,50 per persoon. Gaat u ook mee? Er kunnen maximaal 28 personen mee. Graag van tevoren opgeven in de receptie. We verzamelen om 19.00 uur bij de receptie en gaan vandaaruit te voet verder het dorp in.

VRIJDAGAVOND 20.00-22.00 uur: SPOKEN GEVRAAGD spokentocht Kidsclub Voor de kinderen van 6-13 jaar wordt vanavond een spokentocht georganiseerd. Daarvoor zijn nog spoken nodig. Misschien wilt u samen met ons de kinderen een onvergetelijke tocht bezorgen en wilt u zich aanmelden als spook. Dit kunt u doen bij IJtje en Marije van de recreactie. De kids (en wij natuurlijk ook) zijn u hiervoor erkentelijk !!

ZATERDAGMIDDAG 13.00-14.15 of 14.30-15.45 uur NIEUW NIEUW NIEUW Segway-tour Helemaal nieuw in ons programma: een segway-tour. U weet wel: van die blitse apparaten op twee wielen die met de stuurkolom worden voortbewogen. Een unieke ervaring om de omgeving te verkennen. Vanzelfsprekend krijgt u vooraf goede instructies en wordt u onderweg begeleid. We gaan met minimaal 2 personen van starten en er kunnen maximaal 4 personen per tour deelnemen. De kosten bedragen € 29,- per persoon. Deelname kan alleen op aanmelding vooraf in de receptie. Een nieuwe uitdaging, een nieuwe kans, dus meldt u zich snel aan!

ZATERDAGAVOND: 19.00-?? uur: KLEIN MAAR FIJN wijnproeven bij Carmen Voor de wijnproefavond haalt Carmen u af en onderweg te voet naar haar wijngoed vertelt zij over de geschiedenis van en verschillende verhalen over Senheim. In het wijngoed aangekomen proeft u in gezellige atmosfeer de Rieslingwijnen uit onze Senheimse Steillagen-wijnbergen. Carmen legt de wijnbereiding in haar bedrijf uit. Natuurlijk heeft zij ook weer iets lekkers uit de Moezelregio voor u gebakken. De kosten per persoon bedragen € 6,50. Om 19.00 Uhr verzamelen we ons bij de receptie en dan gaan we te voet verder naar Weingut Schmitz in Senheim. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen.

Uw HH-team wenst u een heel gezellige en zonnige vakantieweek!

Deelname aan het recreatieprogramma is altijd voor eigen risico.